Vår historia

j-l_e__
Jenny-Li och Erling tar hand om dig på Westninefitness. Foto: J-L. Wennerström.

Westninefitness är ett gym inriktat på personlig träning med rötter i pilates, yoga och funktionell träning. Vi hjälper dig att nå de resultat du vill uppnå – vare sig du är vanlig motionär, under rehabilitering eller elitsatsande idrottare.

Vi startade Westninefitness 2003, men egentligen började det långt tidigare …

Praktik och teori
Erling hade varit motionsledare i flera år då begreppet Personlig tränare (PT) dök upp i Sverige i början av 1990-talet. 1995 deltog han i den allra första svenska PT-utbildningen. Men som nybakad PT-tränare upptäckte han att kunderna inte efterfrågade den träning som legat till grund för utbildningen. Det var inte i första hand stora muskler som kunderna ville ha utan fastare kroppar, de ville tappa några kilon och få hjälp att hantera sin stress. En och annan hade även specifika behov, oftast för att de hade råkat ut för skador eller olyckor som lämnat större eller mindre men efter sig.

Efterhand byggde Erling upp PT-verksamhet på SAS huvudkontor i Frösundavik och letandet efter en ny, egen metodik startade!

Vår träningsfilosofi och inspiration
Med bas i våra grundkunskaper skaffade vi oss lärdomar och färdigheter om de två stora traditionerna Pilates och Yoga samt den moderna insikten Funktionell träning. Det var i den amerikanska traditionen vi fann det vi sökte. Vi genomförde yoga-utbildning inom Yogafit och pilates-utbildning inom StottPilates (idag MerrithewPilates) samt deltog på en rad konferenser och onlinekurser inom funktionell träning. Men främst blev vi inspirerade av att utveckla en metodik som både var förklarande, analytisk och resultatorienterad. Vi ville att våra kunder skulle få de resultat de ville ha när de tränade hos oss, utan att ha träning som livsstil. Med dessa beslut föddes grunden för vår filosofi; det är den vi jobbar efter idag och det är vad våra kunder får i sin träning hos oss.

2003 expanderade verksamheten och vi flyttade till egna lokaler på Västra vägen i Solna. 2023 flyttade Westninefitness in i sina nuvarande lokaler på Kronobergsgatan på Kungsholmen.