Gruppträning

grupptraning_2_
Dynamisk gruppträning med anpassning utifrån gruppens sammansättning vid varje tillfälle. Foto: E. Åkesson.

Träning i grupp är ett roligt och bra komplement till den personliga plan och träningsprofil som du utvecklar med vår träning. Vi erbjuder ett utbud av olika pass med tre olika träningstekniker som ger dig möjlighet att komplettera din träning på olika sätt: Pilates, Fysisk yoga och Boxnings-/kampsportsträning. Alla pass är dynamiska på så sätt att övningarna alltid anpassas utifrån individ, grupp och träningstillfälle.
Vi kör tre olika typer av gruppträningspass:

Pilates
Till skillnad från den pilates som vi använder som grund i den personliga träningen, så är passen inriktade på att använda de fem grundläggande hållningspunkterna för komplicerade övningar och rörelsemönster. Även om din träning är unikt individuell, så ser vi övningarna i gruppträningen som ett sätt för dig att utveckla en egen träningspraktik som du kan ta med dig var du än är. Alla pass sker i form av matträning, ibland kompletterad med redskap som balansbollar, fitnesscircles och TRX-band. Vi jobbar med långsamma, koncentrerade övningar där fokus ligger på inlärningsmomentet och deltagarnas förmåga att erövra sin egen träning. Vi kör både ordinarie 45-minuterspass och intensivare 75-minuterspass.

Fysisk yoga
Våra yogapass är inspirerade av Ashtanga yoga. Ett pass hos oss har en inneboende dramaturgi i att passet startar med solhälsning som övergår till stående positioner, sen sittande positioner, sen lite mera akrobatiska positioner, sen nedvarvning och till sist andningstid/meditation. Hos oss hittar du in i de mera komplexa koordinationerna och den stora gåvan i yoga: hur du stänger ned hjärnan och likväl är vaken. Andningen är yogans stora metod och verktyg – och då andas man inte som man är van vid.

Boxning/kampsportsträning
Det finns ingen motionsträning som på kort tid tvingar kroppen till så många snabba och kontrollerade positioner och övningar som denna typ av träning. Därför erbjuder vi även denna form av gruppträning. Vi har satt samman olika tekniker, ifrån såväl traditionell boxning som thaisparkar, för att skapa ett roligt och oerhört utmanande pass med betoning på intervall, kondition och kontroll.