Gruppträning

grupptraning_2_
Dynamisk gruppträning med anpassning utifrån gruppens sammansättning vid varje tillfälle. Foto: E. Åkesson.

Träning i grupp är ett roligt och bra komplement till den personliga träningsprofil och plan som du utvecklar med vår träning. Vi erbjuder pass med tre olika träningstekniker som ger dig möjlighet att komplettera din träning på olika sätt: Pilates, Fysisk yoga och Boxning/kampsportsträning. Alla pass är dynamiska på så sätt att övningarna alltid anpassas utifrån individ, grupp och träningstillfälle.

Vi kör tre olika typer av gruppträningspass:

Pilates
Till skillnad från den pilates som vi använder som grund i den personliga träningen, så är passen inriktade på att använda de fem grundläggande hållningspunkterna för komplicerade övningar och rörelsemönster. Även om din träning är unikt individuell, så ser vi övningarna i gruppträningen som ett sätt för dig att utveckla en egen träningspraktik som du kan ta med dig var du än är. Alla pass sker i form av matträning, ibland kompletterad med redskap som balansbollar, fitness-circles och TRX-band. Vi jobbar med långsamma, koncentrerade övningar där fokus ligger på inlärningsmomentet och deltagarnas förmåga att erövra sin egen träning. Vi kör både ordinarie 45-minuterspass och intensivare 75-minuterspass.

Fysisk yoga
Våra yogapass är inspirerade av Ashtanga yoga. Ett pass hos oss har en inneboende dramaturgi: det startar med solhälsning som övergår till stående och sittande positioner. Sedan följer lite mera akrobatiska positioner, därefter nedvarvning och till sist andningstid/meditation. Hos oss hittar du in i de mera komplexa rörelserna och den stora gåvan i yoga: hur du stänger ned hjärnan och likväl är vaken. Andningen är yogans stora metod och verktyg – och då andas du inte som du är van vid.

Boxning/kampsportsträning
Vi har satt samman olika tekniker, ifrån traditionell boxning såväl som thaisparkar, för att skapa ett roligt och oerhört utmanande pass med betoning på intervall, kondition och kontroll. Vi erbjuder denna form av gruppträning eftersom ingen annan motionsträning kan tvinga kroppen till så många snabba och kontrollerade positioner på så kort tid, som denna typ av träning.